Utflykter

Utflykter för barn på Teneriffa

Det finns många trevliga utflykter att göra om man är på barnsemester på Teneriffa. Alltifrån vattenland och djurparker till att åka på delfin- och valsafari med båt. Charterbolagen och hotellen har ofta sina egna förslag på utflykter som passar barnfamiljer. Men det finns många alternativ för den som vill åka på en egen rolig utflykt med barnen!

Redan på flygplatsen står lokala resebolag och delar ut flygblad för att locka resenärer. Det kan vara bekvämt att åka med på en arrangerad utflykt och slippa tänka så mycket, speciellt som man var på semester. Men på Teneriffa är det inte heller så svårt att ta sig runt själv med buss eller med bil.

På vårt hotell var det två aktivitetsfria dagar per vecka. I deras Holiday Planner kan man se hela programmet. Det kan ju vara bra att kolla upp innan om man vill planera in utflykter till de dagarna då det inte är aktiviteter på hotellet.

Buss på Teneriffa

Till en del av de barnvänliga vattenparkerna går det gratisbussar, annars går det bra att använda sig av de reguljära busslinjerna. Bussnätet är väl utbyggt på Teneriffa och kostar inte särskilt mycket. Att åka buss inom Playa de las Americas-området kostar ca 1,5 €.

Hyra bil på Teneriffa

Om man hellre vill köra själv är det relativt billigt att hyra bil på Teneriffa. Det går ofta också att boka och hyra bilbarnstol till barnen. Trafiken på Teneriffa är inte så hektisk som man kanske kan tro utan det går ganska lugnt till.

Innan vår familj åkte så hade vi garderat oss med att ta fram information om vad man kunde göra för roliga utflykter med barn på Teneriffa ifall vi skulle få långtråkigt eller dåligt väder. Men sen var vi så nöjda med att bara strosa runt och upptäcka omgivningen och vi hade även tur med vädret och ville bada och sola istället. Sen hade vi ganska fullt upp med alla aktiviteter för barn som ordnades av hotellet. Men här är några tips på utflykter som vi funderade på.

Loro Parque på Teneriffa

Ett av de mest populära utflyktmålen för barnfamiljer på Teneriffa är djurparken Loro Parque som ligger på den norra delen av ön. Det tar ca 1,5 timmar att ta sig dit med buss från Playa de las Americas. Parken är känd för sina exotiska djur och speciellt för sin roliga och populära papegoj-föreställning. De har även stora och spektakulära shower med delfiner och späckhuggare.

Läs mer här om Loro Parque.

Utflykter för barn på Teneriffa

Delfin och späckhuggarshow på Loro Parque på Teneriffa

Siam Park på Teneriffa

Den här helt otroliga vattenparken ligger i Playa de las Americas. Det går gratis bussar runt om hela området. Det finns en hållplats precis utanför hotellet, Sunwing Fanabé. Bussen är av modellen dubbeldäckare med en överdel utan tak så den korta turen dit blir bara det ett äventyr för barn på semester.

Här finns mer information om Siam Park.

utflykt för barn på Teneriffa

Många häftiga attraktioner på Siam Park!

Delfinsafari i Playa de las Americas

Visst är det kul och underhållande med delfinshower men det häftigaste är ju att få se vilda delfiner! Det finns flera olika arrangörer av båtturer i Playa de las Americas. Efter strandpromenaden finns fullt med försäljare av båtutflykter men det billigaste är köpa biljetter direkt från arrangören. Från vårt hotell var det en promenad på kanske 20 minuter för att komma till hamnen där båtarna går. Det är bara att följa strandpromenaden söderut. En båttur på ca 2 timmar kostar 20 € och det kan nästan garantera att man får se antingen delfiner eller i alla fall valar.

Här är ett förslag på en arrangör av båtturer med delfin- och valsafari

utflykt för barn på teneriffa

Ta en båttur och se delfiner på riktigt!

Monkey Park

Monkey Park ligger i Los Cristianos. Här kan du se exotiska och vilda djur som apor av olika storlekar men även en del fåglar. En häftig sak är att man får gå in till vissa av djuren och till och med mata dem! Barnen blir förtjusta över att få klappa och kela med gulliga Lemurer. Det finns ingen gratisbuss buss till Monkey Park utan man får ta taxi eller hyra bil. Parken har öppet varje dag mellan 09.30-17.00. Entre är 10 € för vuxna och 5 € för barn mellan 5 och 12 år.

Läs mer om Monkey Park på Teneriffa

Entrén till Monkey Park i Los Cristianos, Teneriffa.

Entrén till Monkey Park i Los Cristianos, Teneriffa.