Hotellet

Sunwing Fanabé Beach

Vi bodde på Sunwing Fanabé Beach och vi är så nöjda med det valet. Hotellet är riktigt fräscht och det är verkligen anpassat för barn och familjer. Det finns hur mycket som helst att hitta på inom hotellområdet om man vill ha en semester bara på hotellet. Servicen var super och man märker att det verkligen är någon som hela tiden har tänkt till lite extra för att alla i familjen ska trivas. Det här hotellet passar verkligen för alla i familjen!

Poolen på hotellet.

Poolen på hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

Det enda vi saknade var havsutsikt. Annars finns verkligen allt man kan behöva för en lyckad familjesemester i solen. Flera uppvärmda pooler för både stora och små, restaurang, underhållning för barn och vuxna, spa, gym, mataffär, lekplats med sandlåda och barnklubb med skandinavisk personal.

Läs mer om hotellet hos Ving.

Rum för familjen

Något som vi tycker är riktigt bra med Ving är att man på deras hemsida kan hitta mycket information om de olika rumstyperna och även precis var de ligger. De flesta rum på Sunwing Fanabé Beach är lika stora, det som skiljer sig åt är läge och standard. Rum med balkong vetter antingen ut mot gatan eller in mot poolområdet. Det finns bara ett fåtal rum som har en liten glimt av havet för hotellet ligger en bit upp från stranden. Men har man tur kan man istället få utsikt mot bergen som är mycket vackra och reser sig bara några hundra meter ifrån stranden.

Extra-säng för barnen.

Extra-säng för barnen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi bodde i rumstypen Family med badrum, dubbelsäng och en bäddsoffa. Det fanns en skjutdörr som man kunde stänga mellan sovrumsdelen och vardagsrummet/köket så det kändes nästan som två rum. Vår kategori var en av de billigare men det märktes inte. Vi hade valt att ha terrass istället för balkong eftersom vi inte ville behöva passa vår treåring varenda minut, det var jätteskönt att kunna ha dörren öppen och gå ut och in utan att behöva oroa sig. Dessutom fanns en grind in till terrassen så det var supersmidigt när vi kom från poolen fullastade med blöta leksaker och handdukar. Då kunde en av oss gå runt och öppna och den ena ta av vår dotters blöta kläder och lämpa av allt annat direkt ute på terrassen. Skönt att inte behöva släpa in allt och blöta ner hela rummet.

 

Lollo på besök

Lollo på besök

 

 

 

 

 

 

 

Det fanns en ordentlig köksdel med stor kyl/frys, kokplattor, mikro, kaffebryggare, brödrost och det mesta man behöver för enklare matlagning. Nu hade vi ju All Inclusive men det var ändå skönt att kunna ha drycker i kylen och värma vatten och mjölk som vår dotter vill ha på kvällen. En lite extra service var att det fanns en stor flaska vatten i kylen när vi kom. Det är ju skönt om man skulle anlända sent på kvällen och inte orkar gå ut och köpa för man kan inte dricka vattnet i kranen.

Inredningen kändes fräsch och modern och sängarna var riktigt sköna. Något vi verkligen uppskattade var att det fanns gott om hyllor och bord att lägga grejer på. Det är skönt att inte behöva pula ner allt i lådor som man sen ska rota i utan att man bara kan lägga upp allt och ha det lätt tillgängligt.

Rökfritt hotell

En stor fördel med Sunwing Fanabé Beach är att hela hotellet är rökfritt. Med det menas hela området, alla rum med balkonger/terasser, poolområdet och alla restauranger. Rökning är endast tillåten på några få speciella platser. På Sunwing Fanabé Beach är rökning tillåten utanför baren där det inte stör någon annan. Jätteskönt att slippa rök vid poolen och på restaurangen. Detta gäller på alla Sunwing Family Resort.

Första mötet med Lollo!

Första mötet med Lollo!

Gratis WiFi på hela hotellet

Det finns gratis WiFi på hela hotellet. På Vings hemsida står att det kan variera i hastighet och vi hade förväntat oss lite halvdålig täckning och hastighet. Men vi blev glatt överraskade för det funkade jättebra, bra täckning och lika snabbt som hemma. Vi kunde till och med streama. Nu kan vi ju inte veta om det är lika bra täckning i alla rum men nån stans i rummet går det nog att få bra täckning. Annars finns det fasta datorer i receptionen.

Hotellet har en egen hemsida med all information man behöver. I Holliday Planner finns en kalender med alla aktiviteter på hotellet sorterade efter olika kategorier. Vi kan säga att vi använde oss av den en hel del av den under vår vistelse på Sunwing Fanabé Beach.

 

Barnklubb

Det finns mycket att göra för barn i alla åldrar på Sunwing Resort Fanabé. För de mindre barnen finns Miniland som är öppet fem dagar i veckan. Där fanns personal från Sverige, Finland, Norge och Danmark. Som alla pratade en form av skandinaviska som jag tror att de flesta barn förstod.

Personalen på Miniland var verkligen positiva och engagerade. Det var dom som höll i alla andra barnaktiviteter också. På schemat fanns bla. sångstund med Lollo o Bernie, minidisco i poolen, pyssel och barnshower på kvällarna. Sen kom Lollo o Bernie ut och promenerade runt i området minst en gång per dag. Då vankades kramar till alla barn!

 

Bernie kramar gärna alla barn!

Bernie kramar gärna alla barn!

 

 

 

 

 

 

 

Vår dotter skulle precis fylla tre år bara några dagar efter att vi kom hem från resan men hon fick inte vara med på de aktiviteter där föräldrarna inte är med. För de aktiviteter som är från tre år måste barnen ha fyllt för att få vara med. För lite äldre barn är det mer flexibelt.

En anledning till att vi valde Sunwing Family Resort var för att det fanns många roliga aktiviteter som vår dotter kunde vara med på där vi fick vara med. Det var så kul att få vara med och se hur glad hon var över att få leka med barnen och lek-ledarna. Ett stort plus var att det fanns några unga killar som ledare som det var full fart på och som riktigt kunde busa runt med barnen. Vår dotter tyckte det var så roligt att busa med Lollo o Bernies ”fröknar” som hon kallade dem.

Full fart med lekar och minidisco i poolen!

Full fart med lekar och minidisco i poolen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Den absoluta favoriten var dock Björnarnas show med minidisco följt av kramar på scenen med Lollo o Bernie. Showen handlade om tre björnar som jagades av skurken Farbror Grubb och de lyckades verkligen få alla barn att sitta som klistrade. Det var mycket sång och musik och full fart.

Björnarnas show!

Björnarnas show!

 

 

 

 

 

 

 

 

All Inclusive

Vi hade valt All Inclusive och det var verkligen skönt att inte behöva tänka på vad man skulle äta utan bara gå dit och ta mat. Då ingick frukost-, lunch- och middagsbuffé samt dryck, glass och snacks mellan måltiderna. Det ingick även slush och en del drinkar i baren på kvällen. Bufféerna var verkligen över all förväntan. Stor variation av det mesta man kunde önska; kött, sallader, smårätter, dessert och frukt. Sen fanns en egen barnbuffé i en liten vagn där barnen kunde ta själva.

Visst kunde det bli lite stökigt när alla barnfamiljer skulle ta mat samtidigt men jag tycker att det ändå var så skönt att inte behöva sitta med en otålig treåring och vänta på mat.

barnsemester

God mat för stora och små.

 

 

 

 

 

 

 

Mellan måltiderna kunde man gå och ta dryck, glass och snacks i baren. Även om vi verkligen var nöjda med maten så kommer vi nog inte ta All Inclusive nästa gång vi reser med Ving. Vi kommer nog istället att ta det som kallas Sunwing Inclusive. Då ingår alla frukostar och fem luncher/middagar av sju. Maten på bufféerna var verkligen värd pengarna men vi tycker att det andra som ingick inte riktigt var värt pengarna. Vi tog inte så mycket av varken läsk eller glass utan köpte hellre egen glass/dryck på nåt ställe efter strandpromenaden när vi var ute på promenad.

Hela familjen nöjda med Ving

Vi är så nöjda med vår resa med Ving och vi gillade verkligen hela konceptet med Sunwing Family Resort. När man reser med barn är det skönt att allt är ordnat och går smidigt. Att man kunde checka in bagaget redan på hotellet var verkligen skönt. När vi kom till flygplatsen var det långa köer till incheckningen. Det kändes riktigt bra att slippa stå i den kön och hålla reda både en aktiv tre-åring, bagage och alla papper. Utan man kunde gå direkt till säkerhetskontrollen och sen kunna ta det lugnt innan det var dags att gå på planet.

Även om vi blev mycket förtjusta i just Sunwing Fanabé Beach och området Playa de las Americas så kommer vi nog att testa ett annat Sunwing Resort när vi åker på semester nästa gång. Det var så skönt att ta en solresa så där på vintern så nästa år är vi sugna på att testa Sunwing Arguineguin Seafront på Gran Canaria. Hoppas att vi ska bli lika nöjda med den resan.

Vi kan verkligen rekommendera Sunwing-konceptet för alla barnfamiljer. Det är nog svårt att inte bli nöjd eftersom att dessa hotell är gjorda för just familjer. Så där finns något som alla kan uppskatta, oavsett ålder.

Trevlig resa!