Playa de las Americas på Teneriffa

Playa de las Americas – ett barnvänligt resmål på Teneriffa!

Playa de las Americas på Teneriffa är ett mycket barnvänligt resmål som passar fint för barnfamiljer. Speciellt det område vi bodde i, Playa Fanabé, är lugnt och lite nyare och fräschare. Det finns mycket spännande för små ögon att upptäcka i området. Det finns även det mesta man kan behöva för en lyckad barnsemester i form av butiker och restauranger.

teneriffa, playa fanabe, playa de las americas, charterresa, barnvänligt

Den lång stranden Playa Fanabé i Playa de las Americas på Teneriffa.

Strandpromenaden

Strandpromenaden låg bara tre minuters promenad från vårt hotell, Sunwing Fanabé Beach och den var helt fantastisk. Man har otroligt fin utsikt både över havet och de vackra bergen som reser sig bara några hundra meter från stranden. Man kan promenera ända från La Caleta i norr ner till Los Critianos i söder. Strandpromenaden är helt handikappanpassad och det går jättebra att köra med vagn överallt.

Det finns mycket roligt för barn att titta på och hitta på efter strandpromenaden. Det finns flera fina lekplatser, spännande butiker som säljer roliga små saker och så klart många fina ställen att sitta och äta glass på!

barnvänligt teneriffa

Härligt att äta glass på stranden på Teneriffa!

 

 

 

 

 

 

 

Vi testade att promenera både åt norr och söder och vi tyckte att det var finast att gå mot norr. Just området Playa Fanabé och norrut kändes lite finare och fräschare. Hotellen och bebyggelsen är nyare och modernare än vad det är i Playa de las Americas-området. Där var hotellen och omgivningen mer sliten. Det fanns också mer gatuförsäljare och tiggare efter gatorna där.

Om man vill ha lite mer naturskön omgivning att titta på ska man gå norrut. Längst i norr finns en liten by som heter La Caleta. Vill man ha mera liv och rörelse ska man gå söderut mot Playa de las Americas-delen av strandpromenaden. Där finns också mer affärer, restauranger och barer.

barnvänligt resmål teneriffa

Fin vy från strandpromenaden i Playa de las Americas.

 

 

 

 

 

 

Shopping

Det finns gott om bra shopping i Playa de las Americas. Överallt finns små butiker som säljer det mesta man behöver på en solsemester. Det finns ett stort utbud av roliga uppblåsbara flytdjur och standleksaker till barnen. De flesta kan hjälpa till att blåsa upp djuren också eller så kan det finnas en luftslang på hotellet. På vårt hotell fanns den bredvid Minimarket, mycket praktiskt!

Souvenir-butiker

De flesta butiker säljer vad vi kallar för ”tingel-tangel”, t ex billiga kopior på handväskor, t-shirts med tryck, billiga souvenirer och badlakan. Det är kanske inte alltid den bästa kvalitén men det hör ju lite till att handla en del tingel-tangel på solresan. Barnen kanske vill köpa små presenter att ta med hem, mamma kanske vill ha en ny strandklänning och pappa kan köpa nån ny t-shirt med lustigt tryck. Hela familjen brukar tycka att det är kul att strosa runt och titta i dessa butiker och kanske köpa nån liten sak.

Priserna är naturligtvis hutlösa med tanke på kvaliteten men samtidigt blir man inte ruinerad. Ett baddjur kostar mellan 10-20 €, en strandklänning från 7 € och sen finns det en hel del små-plock för 1-5 €. En tumregel är att det lite högre priser nere vid strandpromenaden och lite billigare ju längre upp mot bergen man går.

Märkeskläder

Det kan löna sig att handla även lite finare varor på Teneriffa. Eftersom att Kanarieöarna är en frihandelszon så är momsen lite lägre där. Så priserna på märkeskläder är något lägre än i Sverige.

Bara ett stenkast från strandpromenaden ligger en helt nybyggd shopping-galleria med märkesvaror, Centro Commercial Plaza del Duque. Från vårt hotell tog det 5-10 minuter att gå dit. Det är helt nybyggt och fräscht. Där kan du hitta allt ifrån Mango till Cartier.

shopping teneriffa

Shoppingcenter nära hotellet.

 

 

 

 

 

 

 

Supermarket i Playa de las Americas

Det finns flera supermarket i området. Från vårt hotell var det bara att gå ut på gatan och sen gå åt höger ca 200 meter så fanns en hyffsat stor mataffär med det mesta man kan behöva såsom frukostvaror, vatten/drycker, frukt och snacks. Jag försökte titta på lite priser och jämföra med priserna på Minimarket inne på hotellet. Det var en viss skillnad på en del varor men inte så där jättemycket. Det beror lite på vad man ska köpa. Ska man köpa all sin mat och laga själv så tjänar man på att köpa det utanför hotellet. Men ska man bara köpa typ vatten och lite läsk/jos så kan man lika gärna handla på Minimarket och slippa släpa så långt.

Stor supermarket och bio

Under vår vecka på Teneriffa hade vi lite sämre väder en av dagarna och då bestämde vi oss för att vandra lite längre än bara runt strandpromenaden. Vi hade läst att det skulle finnas ett lite större shoppingcenter lite högre upp mot bergen, vid huvudvägen. Från vårt hotell gick man rakt upp tills man kom till huvudvägen. Gör inte som oss som sprang över den vägen med barnvagn! När vi gick tillbaka upptäckte vi en bro där man kan gå säkert över vägen. Om man kommer nerifrån så finns bron lite åt höger. Den är rätt hög så den borde synas lite på håll om man håller utkik efter den.

Väl över bron går man lite åt vänster igen och där finns en stor grå och fyrkantig byggnad som innehåller en galleria, en biograf och en stor supermarket. Affärerna i gallerian var väl lite så där spännande men supermarketen var verkligen jättestor! Där kan man verkligen hitta allt man kan tänkas behöva i matväg. Skulle gissa att det tar ca 20 minuter att gå ner till hotellet igen så det går att handla där och hinna tillbaka innan glassen smälter.

Att man har fin utsikt både mot bergen och havet är en extra bonus!

shopping teneriffa

Fin utsikt på vägen mot gallerian.

 

 

 

 

 

 

 

Mycket att göra

Om man inte är nöjd med att strosa runt i det närmsta området så kan man alltid ta buss ner till Playa de las Americas eller Los Cristianos. Det kostar ca 1,5€ att ta bussen dit och där finns ett större utbud av gallerior, restauranger och barer. Det finns även flera nöjesparker i området som man kan ta buss till om man vill göra en lite längre utflykt.